Existentiella tankar

Välkomna alla läsare, härligt att ha er här!

Nu när solen börjar lysa mer och dagarna blir längre och längre börjar man höra folk i sin omgivning prata mer och umgås mer. Det är en härlig känsla, det är som om allt som var dött väcks till liv och det kan också vi (jag kom att tänka på Ted Gärdestads ”För kärlekens Skull”).  I takt med att folk blir gladare, trevligare (ja, många kanske inte blir så trevliga när mörkret omfamnar dem), så känns det också som att många håller på att planera saker i livet, som att många vill ha förändringar eller nya utmaningar.

Själv har jag börjat fundera på om allt är samma sak i livet. Tänk om alla förändringar vi gör bara existerar preskriberat i någon slags källkod vi följer och att vår fria vilja kanske är bara en illusion skapad av samma källkod. Lite konstiga tankar, jag vet men om Neil DeGrasse Tyson tror att vi kan vara förprogrammerade, så kan det nog vara så. Nu måste ni säker tycka att det här har blivit ett galet inlägg och det har ni rätt i, jag tror jag blev påverkad av någon existentiell läsning eller existentiell inlägg på någon social media, säker nåt Facebook inlägg.

Hur som helst, varför jag kom att tänka på förändringar är för att jag hörde några personer i morse, medan jag drack en kaffe på ett café som pratade stort om en förändring de tänker göra av några plastskivor. De pratade om något som heter polykarbonat och hur bra det är för att skydda typ butiksfönster och dörrfönster och ja… i och med deras prat blev det väl en existentiell dag för mig.  Hur det ena ledde till det andra har inte jag det minsta aning om men det är väl så vår fantastiska hjärna fungerar när den gör kopplingar!

Nä, nu ska jag nog söka upp mer om den där Neil DeGrasse och se vad han har att säga eller så kanske jag lyssnar på Teds För Kärlekens Skull.

Ha det gött!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *