Framtida investeringar

Hallå där goda vänner på Marknadsfakta!

Det var ett bra tag sen vi skrev något här. Ja, vi hade ju funderingen att vi skulle lägga ner vår blogg och jag vet faktisk inte hur det blev så att ingen tog tag i detta. Det verkar ha hamnat mellan stolarna och bloggen lever vidare. Vi fick reda på att bloggen skulle sluta fungera som sådan för att vi behövde betala för dess hosting.. Så summan av kardemumman, här är vi igen och försöker på nytt!

Vi fortsätter så klart skriva om det som händer i företagsvärlden.

Så idag ska vi prata om annat än hur coronaviruset har fått vår ekonomi att krascha, för det finns redan miljoner andra som idag skriver om detta. Så vad kan vi skriva om istället? Vi kanske ska prata om vad som kan komma att hända om 10 år framåt?

Jag tror nämligen att ett av de absolut bästa investeringar man kan göra idag är att hitta något bolag som jobbar med beroendeterapi, framför allt de som arbetar med spelberoende.

Hur kommer det sig?

För att vi är på väg mot en mycket mer digitaliserad värld och vi blir mer och mer uppslukade av den digitala världen. Tänk på att snart kan vi gå runt med hjälmar och glasögon som simulerar vår verklighet den så kallade Virtual Reality eller VR som det heter mer allmänt. Snart så kommer vi att gå runt i virtuella världar som kommer att töja på våra nuvarande fysiska lagar och där vi kommer att mötas av hel nya spelregler och det är just den spänningen som kommer att göra att fler och fler kommer vilja leva i den världen.

Tänk er det här, spelet World of Warcraft ett spel som utvecklas av den kända spelsutvecklaren Blizzard (som också är börsnoterad) hade någon gång hela 12 miljoner prenumeranter, det är en intäkt på cirka 150 miljoner Euro per månad på ENDAST folk som spelade ett av deras spel.

Det är precis det här jag menar. Det kommer att komma en wow till om inte det är de själva som kommer att sluka upp oss i dess virtuella värld och vi kommer inte vilja slitas bort från det och därför tror jag att investeringar i bolag som kommer att jobba med dessa frågor om beroende av digital världen kommer att vara starka vinnare i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *