Utmaningar för det lilla företaget

Visste ni att i Sverige finns det över en miljon stycken företag. Det är en väldig stor siffra i ett land med tio miljoner människor (om ni minns så blev vi 10 miljoner någonstans mellan 2015–2017). Vi är ett entreprenörsland och det ska vi vara väldigt stolta över. Tro mig, man vet aldrig när ett företag blir nästa enhörning. För er som inte vet när ett företag kallas för enhörning, det är när den värderas till 1 000 miljoner dollar.

Det är klart att man kan drömma så där stort och speciellt i ett land som Sverige, där vi verkligen kan satsa på våra drömmar och skapa det företaget vi alltid har drömt om. I Sverige har vi det riktigt bra, för vi har så många sociala säkerheter att man inte behöver bli så rädd för att satsa allt och bara följa ens drömmar.

Det är lättare sagt än gjort, så klart. Att starta ett eget företag är ett gigantiskt beslut många är rädda för men de som har mött den rädslan och idag sitter och jobbar som egna företagare vet att det är värt det. Varje liten krona man har investerat, varje sekund man har lagt på företaget är så värt det. Det finns många utmaningar med att bli egenföretagare, ska det vara ett aktiebolag, en enskild firma eller ett handelsbolag? Vad finns det för nackdelar och fördelar med alla? Hur finansieras företaget? Var hittar man kunder? ja, frågorna kan bli många.

Personligen tycker jag att ett enskilt bolag eller enskild firma som många kallar det, är en bra start för den som vill känna på hur det är att vara entreprenör. Speciellt om du saknar den där stora nätverket som krävs för att köra på med en gång som aktiebolag. Ibland kan det även behövas lite kapital för att få det igång, det beror mycket på din bransch men en sak är säker och det är att ditt företag behöver kapital. Idag finns det många sätt att hitta finansiering på, ett exempel är ett företagslån enskilt bolag kan få. Det kan hjälpa på traven och det du behöver göra är att sätta dig i fördelarna med ett den typen av finansiering. Det är ju viktigt att det lilla företaget möter dess utmaningar på rätt sätt och pengar är och kommer alltid att vara en utmaning.

Hoppas du blir inspirerad av att skaffa ett företag, om du nu går på de tankarna, hör av dig om det är något, lämna bara en kommentar så svarar jag så fort jag kan!

Ha det gött!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *